17 sept. 2015 Openingsconcert JO


JO geeft spetterend openingsconcert in Lisse

2015 Openingsconcert9Op donderdag 17 september had het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek (JO) o.l.v. Erik Waerts de eer om de feestweek in Lisse in te luiden met het jaarlijkse openingsconcert i.s.m. de Harddraverijvereniging Lisse. Als gastspelers mocht het JO het strijkkwartet Belvedere en singer-songwriter Okke Punt verwelkomen.
Dit jaar vulde een overwegend licht klassiek programma het paviljoen op het Heemskerkplein, dat na de succesvolle primeur vorig jaar wederom een sfeervolle ambiance vormde voor het concert.

Vóór de pauze kon het publiek genieten van bekende klassieke werken zoals de vijfde Hongaarse Dans van Johannes Brahms en de Herfst uit de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, beide gezamenlijk uitgevoerd door het strijkkwartet en het orkest. Met het bezinnende stuk “Memoriam” maakten Belvedere en het JO een grote indruk.

Door de zaal mee te laten klappen, juichen en springen met de Tritsch Tratsch Polka van Johann Strauss leidde Erik het enthousiaste publiek op ludieke wijze de pauze in.
Het tweede gedeelte van het concert begon met de ouverture uit de opera La belle Hélènevan Jacques Offenbach, een stuk dat het JO ook in juni speelde op het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten, waar het orkest de tweede prijs won. De voorzitter van de Harddraverijvereniging bracht deze prestatie bij zijn openingstoespraak ook onder de aandacht en zorgde ervoor dat ieder orkestlid aan het einde van het concert een prachtige roos mee naar huis mocht nemen.

Okke Punt trad als inwoner van Lisse bij dit concert voor eigen publiek op met drie zelfgeschreven nummers. 2015 Openingsconcert40De uptempo nummers “Life ain’t easy” en “Mr. Help me out” werden begeleid door het hele orkest, en het pure “My kind of heart” door de twee concertmeesters. Door de orkestarrangementen die Erik Waerts van deze nummers maakte smolten pop en klassiek samen tot een prachtig geheel.

De finale van het concert bestond uit een gedeelte van Schindler’s List, lopend door het gangpad gespeeld door strijkkwartetvioliste Julia, gevolgd door My Way, gezongen door Okke Punt en gespeeld door het strijkkwartet en het orkest. De reactie van het publiek was overweldigend en maakte de feestelijke avond compleet.

(Bron foto’s: HDV Lisse e.o. en PR Symfonieorkest Bloembollenstreek). Hieronder een kleine selectie van de foto’s. Voor alle foto’s klikt u HIER


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek