27 nov. 2015 Pepernoteninstuif


Op vrijdag 27 november organiseerde Symfonieorkest Bloembollenstreek een Pepernoteninstuif. Bijna 50 kinderen van 6 tot 14 jaar die een muziekinstrument bespelen kwamen vanuit alle gemeenten in de Bollenstreek in Floralis in Lisse bij elkaar om met z’n allen sinterklaasliedjes te spelen. De feestelijke middag werd afgesloten met een heus Sinterklaasconcert voor een zaal vol ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s
De Pepernoteninstuif is een voor de Bollenstreek uniek concept waar alle kinderen die langer dan een jaar een instrument bespelen aan m2015 Pepernoteninstuif25ee konden doen. Voor veel kinderen was het voor het eerst om in een echt orkest te spelen. Een ervaring die ze niet meer zullen vergeten.
Dirigent Marcus Vliegen studeerde met de kinderen, waaronder ook de leden van het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek (JUSO) in nog geen uur tijd maar liefst 11 sinterklaasliedjes in. Om 17.30 uur werd de repetitie verstoord door luid gebonk. Het orkest zette direct ‘Kom maar binnen Sinterklaasje’in. Ja hoor daar waren de Pieten. Met veel belangstelling bekeken de pieten de instrumenten en probeerden zelfs het orkest te dirigeren.
De feestelijke middag werd afgesloten met een concert voor een volle zaal. De lichten dempten en de stoomboot kwam aan….
De vrolijke sinterklaasliedjes vulde de zaal aangevuld met zang van het publiek. Het applaus na afloop gaf de kinderen een echte kick. Dat hadden ze toch maar mooi gedaan met elkaar, echt samenspel.
Als dank voor de mooie muziek kregen de kinderen van de pieten allemaal een pakje en een zakje heerlijke pepernoten. Wil je ook een keer mee komen spelen kijk dan op de pagina van Juniorensymfonieorkest of mail naar één van de coördinatoren van het orkest.
Klik HIER voor de foto’s en onderaan dit bericht treft u 2 filmpjes aan van dit evenement.Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek