Sprankelend zomerconcert van JUSO en JO

2018 06 30 Zomerconcert Jo Juso Marcus Vliegen

Zaterdag 30 juni werd in Villa Flora in Hillegom het zomerorkest van de vereniging Symfonieorkest van de Bloembollenstreek gehouden. Het waren de jongste orkesten die het seizoen op een prachtige manier afsloten.

Allereerst was het JUSO (Juniorensymfonieorkest) onder leiding van Marcus Vliegen aan de beurt. Deze kinderen zijn in de leeftijd van 6-13 jaar, maar het niveau ligt hoog en het plezier spat ervan af. Het JUSO was het weekend ervoor nog afgereisd naar het Archeon om deel te nemen aan het grootste juniorensymfonieorkest ter wereld. Dat wereldrecord werd gehaald. Maar liefst 21 orkesten en 801 kinderen speelden samen! De kinderen hadden een heerlijke dag in Alphen aan de Rijn, maar afgelopen zaterdag was het dus weer een “gewoon” concert met hun eigen orkest. Het JUSO speelde zowel klassieke stukken (bijv van Tchaikovsky en Vivaldi) als modernere stukken zoals bewerkingen van The Pirates of the Caribbean en the Seven Nations Army (wat nu veelvuldig op het WK Voetbal is te horen). Bijzonder was de Kindersymfonie van J. Haydn; in dit stuk mochten kinderen die eens kennis wilden maken met een symfonieorkest en kinderen die nog te jong waren voor het JUSO met een instrument meedoen. En zo waren zelfs een triangel, ratel, fluit, tamboerijn en troms te horen!

Na de pauze was het tijd voor het JO (Jeugdsymfonieorkest) olv Erik Waerts. Deze jongeren in de leeftijd van 14-25 jaar hebben al veel meer ervaring en het niveau is dan ook zeer hoog. Zo hoog dat ruim een maand geleden tijdens het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten een prachtige tweede plaats werd behaald! Met slechts een heel klein verschil op de Rotterdammers werd de finale verloren. Maar deze jongeren die uit de hele Bollenstreek komen en repeteren in Floralis in Lisse, mogen supertrots zijn op hun tweede plaats! In Villa Flora konden de bezoekers genieten van dezelfde stukken en uitvoeringen die het JO op dat Concours speelde. Opvallend was het door een aantal JO-leden zelf gecomponeerde stuk “Jiyu” (Vrijheid). Een prachtig uitgebalanceerd en volwassen stuk! Ook het staande en uit het hoofd gespeelde “Celtic Fiddle Tune” maakte op het publiek veel indruk!

Als slot speelde beide concerten samen nog het stuk “Spartacus”. Een waardige afsluiting voor een prachtig seizoen. Voor het JUSO volgt nog een pannenkoekenfestijn als afsluiting. In beide orkesten is nog plek voor nieuwe leden; vooral blazers zijn heel erg welkom!

2018 06 30 Zomerconcert Jo Juso Erik Waerts

30 juni 2018, Zomerconcert JO & JUSO – JO olv Erik Waerts

2018 06 30 Zomerconcert Jo Juso 3 Enthousiaste Strijkers Van Het Juso

30 juni 2018, Zomerconcert JO & JUSO – 3 enthousiaste strijksters van het JuSo

2018 06 30 Zomerconcert Jo Juso Concertmeester

30 juni 2018, Zomerconcert JO & JUSO – JO olv de Concertmeester


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek