Studieweekend JO 2018


Het was afgelopen weekend weer tijd voor ons jaarlijks studieweekend. Ook dit jaar zaten we weer in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche. Een super mooie locatie: een zaal voor de repetities, een gezamenlijke keuken en de slaapkamers, midden in het bos.

Vrijdagmiddag rond vijf uur kwam iedereen binnengedruppeld. Eerst werden alle kamers verdeeld en de koffers uitgepakt. Rond zes uur stond ons eten klaar: keuze uit twee soepen en door ons zelf meegebracht brood. Daarna lang repeteren tot een uur of elf. Naast een lange avond repeteren, was er uiteraard ook tijd voor gezelligheid, een muziekquiz en spelletjes. De meeste gingen vroeg naar bed (vroeg in de ochtend dan…).

Het was voor de meesten een hele korte nacht, want om acht uur stond het ontbijt al weer klaar. Warme broodjes, fruit, eieren, geroosterde boterhammen en heel veel lekkers. Na het ontbijt was het alweer tijd om de koffers in te pakken en de kamers schoon te maken. We begonnen rond half tien met de eerste repetities.

Het harde repeteren was vooral voorbereiding en oefenen voor het Nationaal Concours. In maart 2018 doen we mee met het Nationaal Concours voor Symfonieorkesten! Zo hebben we het hele Italiaanse menu doorgespeeld, speciaal voor ons orkest gecomponeerde muziek. Maar ook de klassieke stukken. We hebben zo hard geoefend en gespeeld dat een viool het af liet weten: een kam brak met een keiharde klap dwars doormidden! Dit was zeker wel het dieptepunt van het weekend, maar gelukkig kwam er al snel een oplossing. De dag werd afgesloten met een repetitie, waarna er nog wat te drinken was.

Drie mensen zijn onmisbaar geweest dit weekend: Koos, Thysia en Nancy. Zij hebben gezorgd voor eten en drinken in de pauzes, hebben gekookt en boodschappen/voorbereidingen gedaan. Daarom, namens heel het orkest: bedankt!

Ik denk dat we terug kunnen kijken op een geslaagd studieweekend, waarin we hard vooruit zijn gegaan met de stukken voor het Concours, en een weekend met veel gezelligheid.

Klik hier voor de fotoserie.

Auteur: Martine van Oossanen


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek