SOB

Welkom op de pagina van het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), het orkest voor volwassenen (van jong tot oud) binnen de vereniging. Het orkest is opgericht in 1976 en staat sinds januari 2007 onder de deskundige leiding van dirigent Paul van der Reijden.
Het orkest repeteert één keer in de week op maandagavond van 19.30-22.00 uur.
Alle orkestleden bespelen een symfonisch instrument. Voor koperblazers en slagwerkers maakt het orkest vaak gebruik van gastspelers maar zou graag koperblazers als orkestleden willen verwelkomen.

Het repertoire is vooral klassiek georiënteerd. Zo nu en dan maakt het orkest een ‘uitstapje’ naar een ander repertoire. Twee keer per jaar studeert het SOB een nieuw programma in en voert het orkest dit uit op steeds een andere plaats in de regio.
Het SOB organiseert twee keer per jaar een studiedag. Muziek maken staat op die dagen centraal maar het versterken van de onderlinge band speelt ook een belangrijke rol. Behalve samen repeteren op maandagavonden is er ook vier keer per jaar gelegenheid voor de diverse secties in het orkest om samen de puntjes op de ‘i’ te zetten in een zogenaamde groepsrepetitie.
De wekelijkse repetitie heeft een vriendelijke en ongedwongen sfeer. Natuurlijk streeft het orkest naar een prachtig concert aan het eind van ieder programma maar het samen muziek maken is wat de orkestleden bindt.
De dirigent geeft op een zeer plezierige manier aanwijzingen en er wordt hard gewerkt tijdens een repetitie. In de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee even ruimte om bij te praten.

Bespeelt u een symfonisch instrument en wilt u graag in een symfonieorkest spelen? Dan bent u van harte welkom om een keer te komen kijken op een repetitie en om lid te worden! Zie ook de tekst hieronder bij “Lid worden”.

Opgericht: 25 september 1976
Dirigent: Paul van der Reijden
Coördinator: Stefanie Roeland – de Kool

Repetitie: Iedere maandagavond van 19.30 – 22.00 uur (19.15 uur aanwezig zijn) in Floralis – Huis van Cultuur. Floralisplein 69, 2161HX te Lisse (Kaart / Route)

Aantal leden: 21 volwassenen van jong tot oud. De leden zijn afkomstig uit de gehele Duin- en Bollenstreek maar ook uit Haarlem, Velserbroek, Vijfhuizen en Voorburg.

Bezetting: 5 eerste violen, 5 tweede violen, 1 altviool, 5 celli, 1 fagot, 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 klarinetten en 1 hoorn. Voor wat betreft koperblazers en slagwerkers maakt het orkest regelmatig gebruik van gastspelers.

Gezocht: fagot, hoorn, altviool.

Lid worden: U bent enigszins gevorderd op een symfonisch instrument. Wilt u eens een repetitie meemaken meldt u dan aan bij de coördinator van het orkest. We maken een afspraak wanneer u bladmuziek krijgt om mee te komen spelen en nadat u een paar keer op proef hebt meegedaan kunt u zeggen of u verder wilt. Toelating tot het orkest geschiedt in samenspraak met de dirigent.

Voor meer informatie mail naar de coördinator van het SOB.

Informatie over inschrijving als orkestlid en contributie vindt u op ‘Lid worden’

Instrumentverzekering: Het SOB en het JO zijn aangesloten bij de FASO, Federatie van Amateur Symfonie Orkesten. Deze federatie is weer aangesloten bij UNISONO. Zolang je dus lid bent van SOB of JO (helaas, het geldt niet voor de JUSO-leden) kun je via hen een verzekering laten afsluiten voor je instrument. Informatie en aanmeldingsformulieren voor deze verzekering zijn verkrijgbaar bij de penningmeester van het Symfonieorkest Bloembollenstreek.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail