Met ons jubileumjaar 2016 voor de deur kijken we tevreden terug op 2015. Het jaar ging als altijd van start met het studieweekend van het JO.
De vereniging organiseerde in het voorjaar het ‘Lenteconcert‘ en het concert ‘Ode aan de Narcis‘ waarbij de orkesten zich presenteerden aan het publiek. Voor de zomerstop vond het traditionele slotconcert plaats.
Front Pepernoteninstuif 2015Het JUSO ontplooide verder activiteiten in het teken van een uitwisseling met het Hofstad Jeugdorkest en diverse optredens van het ensemble (van JO en JUSO leden) op de Vrijetijdsmarkt in Sassenheim, een optreden voor Unicef en een optreden bij de opening van Sassembourg. Als afsluiting van het seizoen organiseerde het JUSO in augustus het pannenkoekenfeest. In november mochten JO en JUSO samen weer menig jonge muzikant verwelkomen tijdens de Pepernoteninstuif

Voor het JO stond 2015 in het teken van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. In februari werd een try-out in het Rijnlandslyceum in Sassenheim georganiseerd. Eind februari speelde het JO in de voorronde van het concours waarbij ze een plek in de finale wisten te bemachtigen. Op 5 mei kon het orkest voor publiek het programma voor de finale nog eens uitvoeren. Op 13 juni Front Finalebehaalde het Jeugdsymfonieorkest o.l.v. Erik Waerts een tweede prijs in de finale van het concours. Traditioneel verzorgde het JO in september het openingsconcert van de feestweek in Lisse.
Het orkest gaf samen met het Jeugdsymfonieorkest Haarlemmermeer nog twee gezamenlijke concerten tijdens het Kamermuziekfestival in Hoofddorp en de Kerstmarkt in Nieuw-Vennep

Front RomeHet SOB ging in april op een concertreis naar Rome. Voor veel orkestleden een onvergetelijke ervaring. In het voorjaar gaf het orkest, tijdens ‘Ode aan de Narcis’ een mooi concert met een bijdrage van soliste Klaartje van Veldhoven en in het najaar een concert met soliste Merel Vercammen. Tijdens het Cultureel Café in Floralis organiseerde het SOB een open repetitie.

Front OpeningOok de opening van Floralis speelde een grote rol in het afgelopen jaar. Nadat de vereniging ruim 13 jaar een actieve bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Floralis konden we dit afsluiten met een aantal prachtige concerten in de openingsweek waarbij het Lied van Lisse (Bob Zimmerman) in première ging. De orkesten repeteren vanaf augustus 2015 in Floralis en ook de muziekbibliotheek is in de zomer naar Floralis verhuisd.

Front logoIn september is er een nieuw dagelijks bestuur gekozen en presenteerde het bestuur ons nieuwe logo. De nieuwe website ging in december online.

In september 2016 bestaat de vereniging 40 jaar. In 1976 ging de vereniging van start met het Symfonie Orkest Bloembollenstreek. In 1982 kwam daar het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek bij en als laatste telg in deze muzikale familie werd in 1995 het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek in het leven geroepen.

Heeft u zin om onze orkesten te komen versterken met uw instrument neem dan een kijkje op lid worden. Of misschien denkt u dat een vrijwilligersfunctie iets voor u is? De vereniging is nog op zoek naar een PR medewerker.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek