Verslag Tulpenconcert 30 maart 2019

2019 03 30 Tulpenconcert Sob Tutti

Op zaterdag 30 maart 2019 verzorgde de vereniging in de Pauluskerk te Lisse ons jaarlijks Tulpenconcert. Op deze avond dragen alle drie de orkesten hun steentje bij. Met bijna 175 bezoekers was de kerk vrijwel volledig gevuld.

Na een openingswoord van voorzitter Dick Bijlsma, waarin hij nog even stil stond bij het vertrek van Erik Waerts en zijn dank uitsprak voor de interim dirigent van het JO, Thomas Geerts, zaten de JUSO leden te popelen om te mogen beginnen.

JUSO

Het JUSO mocht o.l.v. Marcus Vliegen het spits afbijten. Het is iedere keer weer verrassend hoe Marcus de muziek zo weet te arrangeren, dat het voor ieder kind speelbaar is. Het orkest opende de avond met de Finale-Ouverture van Willam Tell en verder werd muziek uitgevoerd van de Nightrider, Game of Thrones, Titanic en Something just like this. Hannah Vliegen maakte bij Hedwigs Theme van Harry Potter indruk met haar solo op het klokkenspel.

SOB

Na het wisselen van alle lessenaars en het plaatsen van de juiste stoelen ging het SOB o.l.v. Paul van der Reijden verder met de eerste twee delen van de 6e Symfonie van Schubert. Het SOB werd in de aanloop naar het concert geconfronteerd met twee ziekmeldingen bij de blazers, maar gelukkig kon er nog tijdig voor vervanging worden gezorgd. Knap hoe deze twee blazers zonder de mogelijkheid van een extra repetitie, waardig hun partijen bliezen. Hierna volgde de Egmont Ouverture van Beethoven, een fantastisch stuk muziek, dat door het publiek bijzonder gewaardeerd werd.

JO

Na de pauze was het de beurt aan het JO o.l.v. Thomas Geerts. Geopend werd met de Suite van Kabalevsky en daarna stond het eerste deel uit de 1e Symfonie van Beethoven op het programma. Deze stukken waren nog voorbereid door Erik Waerts, maar Thomas heeft het orkest tot een prima prestatie geleid. Omdat het orkest op dit moment een nijpend gebrek aan blazers heeft, verleenden enkele leden van het SOB hun medewerking, wederom vrijwel zonder repetitie. Een bijzondere prestatie! Het optreden van het JO werd afgerond met het prachtige, door Thomas gearrangeerde Scarborough Fair van Simon & Garfunkel. Hierna dankte Anne-Marijke de Jeu, coördinator van het JO Thomas voor zijn inzet gedurende de afgelopen maanden, waardoor het mogelijk werd om in alle rust te zoeken naar een nieuwe, vaste dirigent voor het JO.

Het publiek beloonde Thomas met een welverdiend luid applaus.

Op deze avond was mooi te zien hoe de verschillende orkesten met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen. Zo werd niet alleen het JO ondersteund door leden uit het SOB, maar ondersteunden JO leden op hun beurt weer de jongste spelers in het JUSO.

Deze mooie samenwerking vond zijn hoogtepunt tijdens het slotstuk, wat volgens de traditie door alle orkesten gezamenlijk werd uitgevoerd.

Met veel drukte op het podium werd o.l.v. Marcus Themes from Capriccio Italien van Tchaikovsky ten gehore gebracht.

We kijken terug op een heel geslaagde avond, waar eens te meer weer de kracht van een vereniging met drie orkesten is gebleken. Wij waren ook zeer verheugd te zien dat niet alleen het publiek, maar ook onze musici, van jong tot iets ouder genoten van de muziek en elkaars aanwezigheid.

 


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek