Verslag voorjaarsconcert SOB 13 april 2019

2019 04 13 Verslag Sob Voorjaarsconcert 01 Symfonieorkest Bloembollentstreek

Op 13 april 2019 heeft het Symfonieorkest Bloembollenstreek zijn jaarlijks voorjaarsconcert gegeven. Voor de eerste keer in het ruim 40-jarig bestaan van het orkest, vond dit plaats in de Bartholomeüskerk in Voorhout. De kerk heeft een geweldige akoestiek die het concert zeer ten goede kwam en duidelijk door het publiek gewaardeerd werd.

Het concert werd geopend met de Egmont Ouverture van Beethoven en in deze ruimte kwam hij volledig tot zijn recht. Je merkte aan het orkest, dat het stuk er goed in zat en dat het publiek enthousiast was. Daarna qua sfeer een heel ander stuk: de Prélude van onze dirigent Paul van der Reijden. Dit stuk is noch voor het orkest, noch voor het publiek een simpele keuze, maar het werd tot volle tevredenheid van de componist uitgevoerd.

Soliste Lisanne Soeterbroek

Het stuk was een mooi verbindingsbruggetje tussen de robuuste Ouverture en het bijzonder melodieuze 3e Vioolconcert van Saint Saëns. Lisanne Soeterbroek bleek een geweldige soliste die met haar warme toon een ieder wist te ontroeren. Wij zijn erg blij dat we toch, jaar op jaar, weer zo’n pareltje bereid vinden om met ons orkest op te treden.

Vooral het samenspel tussen viool, hobo en klarinet was van hoog niveau. Het werk behoort voor het orkest niet tot de makkelijkste stukken en het was dan ook een hele uitdaging, zeker gezien het feit dat er plotseling nog twee houtblazers moesten invallen. Het publiek zal hier echter weinig van gemerkt hebben, die hebben heerlijk kunnen genieten van een zeer professioneel optreden.

Na de pauze stond de 6e Symfonie van Schubert op de lessenaar en dit was één groot feest. De muziek is vrolijk, associaties met een huppelend kind in de wei, ligt makkelijk in het gehoor en ook hier werkte de akoestiek van de kerk weer volop mee.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd concert.

 


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek