Verslag zomerconcert JUSO en JO 21 juni 2019

2019 06 21 Volle Zaal Zomerconcert Juso Jo Symfonieorkest Bloembollentstreek

Op Vrijdag 21 juni gaf de jeugd van Symfonieorkest Bloembollenstreek een prachtig zomerconcert voor een volle zaal in Villa Flora, Hillegom. Het Symfonieorkest Bloembollenstreek is een vereniging bestaande uit 3 orkesten: het JUSO, JO en SOB. Het JUSO, het Junioren Symfonieorkest, is opleidingsorkest voor het JO (Jeugd Orkest). Ieder jaar geven het JUSO en JO rond juni/juli een gezamenlijk concert ter afsluiting van het seizoen.

Wederom werd dit mede mogelijk gemaakt door Villa Flora, waar voorafgaand aan het concert een lekker hapje in het bijbehorende restaurant gegeten kon worden. Onder leiding van Marcus Vliegen gaf het JUSO een verrassend en enthousiast optreden weg met muziek variërend van Bizet tot Coldplay. Naast het knappe samenspel van de violen, celli en trompet waren er leuke en mooie solo’s van kinderen op drum, pauk, en zelfs xylofoon. Er waren ook nieuwe potentiële leden die voor het eerst meespeelden en zo hun “concert ervaring vuurdoop” hadden, en met groot succes! Met een luid applaus werden alle junior orkest leden door het publiek bedankt voor hun prachtige optreden.

Na de pauze was het JO aan de beurt, voor het eerst onder leiding van hun nieuwe dirigent Dick Hesselink die definitief het dirigeerstokje van Erik Waerts heeft overgenomen. Het was hen gelukt om in een korte periode een divers optreden te verzorgen met o.a. de 1e symfonie van Beethoven en het zonnige Morning van Grieg.

Door het hele concert heen werd het publiek aangenaam verrast met opkomsten van muzikanten vanuit verschillende ingangen van de zaal en uitwisselingen tussen beide orkesten. Voor het publiek was het een prachtig programma met als dessert nog een gezamenlijk optreden van beide orkesten. Voor de dirigent maakte het niet uit, uit hoeveel leden zijn orkest bestond. Hij had de touwtjes stevig in handen en iedereen, zowel toeschouwers als orkestleden, vonden het fantastisch.

De geweldige avond in Villa Flora was mede mogelijk gemaakt door de inzet van de ouders die de orkesten begeleiden. Al met al een heerlijke zomerse muziekavond waar zowel het publiek als de vele muzikanten en begeleiders van genoten hebben. Op naar het volgend seizoen, waarbij traditiegetrouw met een optreden van het JO op 19 september de feestweek van Lisse wordt geopend. U bent van harte uitgenodigd om daar deze groep van jonge muzikale talenten te zien en te horen!

 


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek