Voorjaarsconcert SOB met violiste Lisanne Soeterbroek

2019 04 13 Concert Sob Feat Img

Op 13 april zal het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), onder leiding van Paul van der Reijden, zijn jaarlijkse Voorjaarsconcert geven in de sfeervolle Sint-Bartholomeüskerk te Voorhout.

Het concert begint met de ouverture uit “Egmont”, die door Beethoven is gecomponeerd om de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont te eren.
Deze beroemde ouverture zal met haar eloquente en soms ontroerende karakter de trots en de moed van de hoofdpersoon in muziek vertalen met een ongelofelijk effect.

Van een compleet andere orde is het tweede stuk dat het orkest aan zijn publiek zal presenteren. De “Prelude” is een modern stuk. Zoals dat vaak gebeurt in moderne stukken, worden hier geen gebeurtenissen, maar stemmingen en sferen beschreven.
Een melancholische melodie, die door het hele stuk heen herhaald wordt, begeleid door verrassende passages en akkoorden, zal het publiek in een dromerige sfeer brengen.
Wat dit stuk nog meer bijzonder maakt, is het feit dat het door Paul van der Reijden, de dirigent van het orkest, op jonge leeftijd is gecomponeerd; oorspronkelijk voor orgel en later door hem bewerkt voor orkest.

Als sluitstuk speelt het orkest de 6e symfonie van Schubert genaamd: “De Kleine” in tegenstelling tot zijn 9e (en laatste) symfonie genaamd “De Grote”.
In deze Symfonie heeft Schubert twee verschillende muziekstijlen gecombineerd: de Italiaanse van Rossini en de Duitse van Beethoven en Haydn. Het resultaat is een origineel en krachtig stuk.

Het orkest is zeer vereerd om gedurende dit concert de violiste Lisanne Soeterbroek als soliste te mogen begeleiden. Zij zal het 3e vioolconcert van Saint-Saëns ten gehore brengen.
Het is al voldoende te zeggen dat Saint-Saëns dit stuk heeft geschreven voor een vriend van hem, die een virtuoze violist was, om te begrijpen hoe veel beheersing van het instrument men nodig heeft om dit stuk te kunnen spelen.
De kracht van dit concert ligt, naast de virtuositeit die het vereist, ook in hoe er verschillende muzikale stijlen in te herkennen zijn: zigeuner, Italiaanse en Duitse.

De Nederlandse violiste Lisanne Soeterbroek heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft haar masteropleiding in 2008 Cum Laude afgesloten.
Ze heeft als soliste met veel orkesten opgetreden waaronder het Nederlands Filharmonisch orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Symfonieorkest.
Ze heeft veel prijzen gekregen en ze wordt vaak uitgenodigd als gastconcertmeester bij orkesten als het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het BBC Symfonie Orkest en het Barcelona Symfonie Orkest.

Datum concert13 april 2019
LocatieSint-Bartholomeüskerk, Herenstraat 47, Voorhout
Aanvang20:15 uur
Zaal open vanaf19:45 uur
Toegangsprijs
Volwassenen€13 (€11,50 in de voorverkoop)
Kinderen tot 12 jaar€6
N.B.In de kerk worden geen consumpties verstrekt.

De voorverkoop is gestart. Kaarten zijn tevens aan de deur verkrijgbaar.

Bestel nu en profiteer van de voorverkoopprijs

2019 04 13 Poster Concert Sob


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek