Voorjaarsconcert SOB met celliste Ketevan Roinishvili


Het jaarlijkse Voorjaarsconcert van het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB) onder leiding van Paul van der Reijden komt er weer aan. Op zaterdagavond 14 april presenteren orkest en dirigent een licht, Romantisch programma in de Maartenskerk in Hillegom.

Naast het energieke Intermezzo en de prachtige Nocturne uit Een midzomernachtsdroom van Mendelssohn klinkt de enige symfonie die de Nederlandse componist Johannes Verhulst ooit heeft geschreven. Niet voor niets staan deze twee componisten samen op het programma: Verhulst was een leerling van Mendelssohn, wat terug te horen is in de symfonie. Maar dit relatief onbekende werk bevat ook veel verrassingen in de vorm van schitterende melodieën en grote sfeerverschillen tussen de delen.

Het SOB is zeer vereerd om Ketevan Roinishvili als solist op het concert te mogen verwelkomen. De jonge celliste zal soleren in de virtuoze Variaties op een rococothema van Tsjaikovski en het serene Kol nidrei van Bruch. Ketevan Roinishvili studeerde zowel op het Conservatorium van Tblisi als op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af. Ze geeft regelmatig concerten in Nederland en in het buitenland.

Programma
Intermezzo en Nocturne uit Een midzomernachtsdroom, Op.61 Felix Mendelssohn-Bartholdy
Variaties op een rococothema, Op.33 Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Kol nidrei, Op. 47
Solist: Ketevan Roinishvili, cello
Max Bruch
Symfonie, Op. 46 Johannes Verhulst
   
Datum 14 april 2018
Locatie Maartenskerk, Kerkplein 1, Hillegom
Aanvang 20.15 uur
Zaal open vanaf 19.45 uur
Toegangsprijs
Volwassenen €13 (€11,50 in de voorverkoop)
Donateurs €8
Kinderen tot 12 jaar €6

De voorverkoop is gesloten. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Symfonieorkest Bloembollenstreek